Ремонт в будинках сталінської споруди: натяжні стелі і нові вікна

натяжной потолок Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Ремонт в будинках сталінської споруди: натяжні стелі і нові вікна будуть вельми до речі!

Після установки в старому будинку натяжних стель стає ясно, що обмежуватися тільки, по суті, косметикою для інтер’єру можна. Справді – натяжна стеля виглядає сучасно і стильно, але абсолютно не поєднується з тими вікнами в старій квартирі, які дісталися новим господарям від бабусі або тітоньки. Завершенням робіт по наданню дому стильного і модернового вигляду стане установка нових віконних систем.

Адже, погодьтеся, коли мова йде про стиль і дизайні, на перший план виходить аж ніяк не проблема грошей – хочеться, щоб навіть квартира в сталінському будинку виглядала не великовагової і похмурій, а цілком собі легкої і світлої. І вже якщо вдома п’ятдесятирічної витримки дозволяють вкрасти кілька сантиметрів від висоти стелі, то порівняно невеликі дерев’яні або пластикові вікна тільки і чекають того, щоб через них в обрамленні світлого пластика або темного дерева хлинули в будинок потоки сонячного світла.

Відзначимо, що сучасне будівництво так і не змогло досягти такої якості споруди, яким славляться будинку післявоєнних років. Можливо, справа в праці військовополонених, які за звичкою працювали якісно і педантично. Але швидше за все, в підході до роботи в цілому. Факт залишається фактом: і швидко зводяться будинки, і сучасні багатоповерхівки далеко не так добре скроєні, як їх “дідуся”.

Саме тому викликають вони у нас якесь особливе бажання надати їм зовнішній лиск і респектабельний вигляд – адже фортеця стін і перекриттів не викликає сумнівів в принципі. Мабуть, саме на такому ось ставлення до старих будівель виростає і ринок вторинного житла – все, що потрібно зробити в такому будинку, це косметичний ремонт. Так, стелі високо, і ремонтувати їх складно, але, на щастя, є технологія виробництва натяжних стель, які, при грамотному монтажі, служать десяток років. Так, труби проржавіли, проте є сучасні металопластикові труби – легкі і надійні. Одним словом, розкіш старих квартир варто будь-якого ремонту.

Звичайно ж, потрібно і заміна віконних конструкцій. Хочеться залишити дерево, але воно не так довго служить, як камінь і цегла старих будинків, тому і змінюють його найчастіше на пластик, що цілком себе виправдовує. Не викликає проблем і засклення балконів в таких старих будинках. Балкони правильніше було б назвати балкончиками – вони мініатюрні, малі, але при цьому несучі конструкції настільки міцні, що здатні витримати вагу як легкого пластика, так і важкого металевого каркаса. Оздоблення балкона теж не є труднощів в плані вибору матеріалу – все, що може запропонувати дизайнер, виявиться припустимим, незважаючи на масу. Зауважимо тільки, що здебільшого балконні огорожі потерті часом і негодою, тому особливу увагу варто приділити герметизації місця контакту каркаса і балкона – після цього про нього можна буде не турбуватися протягом декількох років.