Як мити натяжні стелі правильно?

Як мити натяжні стелі

Напевно, багато хто перед тим як встановити натяжну стелю замислювалися як мити натяжні стелі правильно, так давайтеж розглянемо це питання. Після того як ремонт в квартирі закінчено, виникає питання: як підтримувати чистоту в новому інтер’єрі? Помити натяжну стелю самостійно, так щоб на ній не залишалося розводів, не так складно як здається.Все більше людей вважають за краще встановити саме натяжні стелі. І це зрозуміло, вони цінується за функціональність і гарний зовнішній вигляд. Використовувати цей вид обробки можна в будь-якому приміщенні, будь то спальня, кухня або ванна кімната. Але є деякі нюанси по догляду за такою стелею.

Видалення бруду з натяжної стелі.

Важливо: не використовувати грубі, абразивні матеріали, щітки, ножі і скребки на будь-яких видах натяжних конструкцій.
Щоб видалити бруд застосовують мильні розчини або спеціальні миючі засоби. Спочатку відмивають основне забруднення, а потім вже протирають весь стелю. Після вологого прибирання потрібно витерти поверхню сухою ганчіркою, потім можна відполірувати або нанести антистатик.

Як мити ПВХ та тканинні натяжні стелі?

Натяжні стелі виготовляють за двома технологіями:
1. Полотно тканини без швів
2. Зварна вінілова плівка
Плівка може бути однотонною або з малюнком, матовою або глянсовою. Тканинні покриття також бувають гладкі і рельєфні. Правильно очистити будь-яку з цих різновидів не складно, але терпіння і акуратність в роботі – головна запорука успіху. Плівку ви можете очистити за допомою вологої ганчірки та миючого засобу. Тканинні стелі мити не рекомендується, краще за все їх очищувати за допомогою пилососу.

Що потрібно для миття натяжних стель?

Для миття натяжних стель вам знадобиться підготувати такі засоби:

  • швабра чи ганчірка. Краще купити спеціальну швабру для миття стелі. Вона стане в нагоді вам для прибирання плівки та інших гладких поверхонь. Але якщо такої можливості немає, підійдуть ганчірки з м’яких, не ворсистих тканин, мікрофібра або поролонові губки. Можна користуватися і звичайною шваброю, але в такому випадку потрібно добре намотувати ганчірку, щоб гострі краї не стирчали. Пошкодити тонку поверхню стелі не легко, але можна, краще підійти до майбутньої роботи з усією відповідальністю.
  • драбина, щоб дістатись до стелі.  Підійде також стіл, проте його не завжди зручно пересувати, та й висоти може бути не достатньо.
  • ємність з водою, при необхідності, миючі засоби.

Порада: перед тим як приступити до прибирання, краще зняти кільця і ​​інші прикраси, ними можна подряпати поверхню стелі. Власницям довгих нігтів теж потрібно бути обережними.