Вибираємо освітлення на робочому місці

освещение натяжного потолка Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Як ми вибираємо освітлення на робочому місці?

Правильне освітлення робочого місця має вирішальне значення для здоров’я наших очей, допомагає в концентрації і змушує вас відчувати себе більш повільно. Тому, незалежно від того, влаштовуємо ми куточок для виконання домашньої роботи або для вашого власного офісу, одним з найбільш важливих елементів є правильне освітлення.

Правильне освітлення робочого місця має вирішальне значення для здоров’я наших очей, допомагає в концентрації і змушує вас відчувати себе більш повільно. Тому, незалежно від того, влаштовуємо ми куточок для виконання домашньої роботи або для вашого власного офісу, одним з найбільш важливих елементів є правильне освітлення.

Освітлення столу є одним з основних факторів, що впливають на самопочуття, комфорт і концентрацію під час роботи. Якщо це доречно, це зменшує відчуття втоми очей і підвищує нашу ефективність. Найбільш вигідним є денне світло, тому ми повинні максимально використовувати їх. Саме завдяки йому у нас більше енергії, що дуже важливо, коли ми проводимо багато годин за комп’ютером. На жаль, часто доступ до природного освітлення обмежений, наприклад, коли ми працюємо вдень або взимку. Тоді ми повинні покластися на штучне світло.

Вікна або природна сонячна енергія.

Якщо ми зможемо спланувати планування квартири або офісу з нуля – кімната, в якій ми будемо працювати, найкраще розташована на північній стороні. Тоді сонячні промені будуть рівномірно падати по всій поверхні, обмежуючи відкидання контрастних тіней. Коли нам потрібно більше світла, вибирайте вікна із заходу. Якщо це неможливо, давайте вирішимо хоча б для великого скління, яке зробить інтер’єр більше денного світла.

Якість освітлення залежить в основному від кількості скління і їх розташування. У невеликих приміщеннях кращим буде одне центральне вікно, яке дозволить рівномірно висвітлювати інтер’єр. Чим більше простір, тим більше повинно бути їх кількість, наприклад, в офісі площею 16 м2 два вікна забезпечуватимуть належний сонячне світло більшу частину дня.

Надлишок світла також може викликати дискомфорт, тому установка столу навпроти вікна – не найкраще рішення. В іншому випадку яскрава поверхню відіб’ється на екрані комп’ютера, що може викликати втому очей.

Стеля – підкладка з штучного світла.

Оптимальне використання світла в приміщеннях також істотно залежить від типу стелі. В офісах дуже гарні натяжні стелі з високою здатністю, що відображає.

– Правильно обрані параметри в діапазоні відбиття світла допомагають ефективно їх використовувати. Білі матові стелі дуже добре відбивають світло і рівномірно розподіляють його. Вони не створюють яскравих відображень або контрастних тіней, – підтверджує Анджей Скшипчак з Rockfon.

Сонячні промені, що досягають приміщення, відбиваються від яскравої поверхні стелі і м’яко розсіюються. Ступінь використання природного освітлення визначає коефіцієнт відбиття світла. В ідеалі, якщо вибрати стельову плитку, для якої значення цього коефіцієнта становить 85-87%. Висока здатність підвісних стель відбивати світло також впливає на енергоефективність. Джерела світла, встановлені в такій стелі, можуть мати меншу потужність. Таким чином, можна заощадити енергію, яка споживається електричним освітленням.

Після години штучного світла.

Щоб знизити комфорт при роботі ввечері, необхідно встановити відповідний штучне світло. Практичним рішенням є вибір люмінесцентних ламп або лінійних люмінесцентних ламп. Вони рівномірно поширюють світло і є екологічною альтернативою традиційним і до сих пір дуже популярним «лампочкам». Це рішення зменшить ефект втоми очей, а також скоротить енерговитрати.

Місцеве освітлення робочої станції, переважно настільна лампа, однаково важливо. Для підвищення комфорту виробники пропонують лампи з довгим кронштейном, що дає більше місця для маневру. Завдяки цьому джерело світла буде падати на велику поверхню столу. Орієнтуючись на якість і економічність, вибирайте галогенні лампи. Вони будуть служити навіть у кілька разів довше, ніж звичайні лампочки, і ми отримаємо інтенсивний промінь світла приємного кольору. В офісі варто створити такі умови освітлення, які, з одного боку, сприятимуть здоров’ю і ефективності, а з іншого – дозволять максимально використовувати переваги природного освітлення і використовувати самі економічні джерела штучного освітлення.