Ефектні способи оформлення дизайну спальні

Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Сучасна спальня – велика світла кімната, в якій приємно проводити час відпочинку. Світлі стіни, білі меблі, просторий шафа-купе з дверцятами матового скла з малюнком. Головний предмет – широка невисока ліжко і скринька-лава в ногах. Обов’язкові приліжкові тумбочки, доповнені стильними світильниками.

Освітлення спальні не повинно бути яскравим, тут доречні освітлювальні прилади, що дають приглушене світло. Лампи стельового світильника зазвичай направляють вгору, зате лампи в головах доцільно встановити з направленим світлом, типу точкових, щоб було зручно читати. Дуже виграшно виглядає в спальні натяжна стеля.

Доцільно облаштувати великий вбудований або кутова шафа-купе. Цей дуже функціональний шафа дозволяє приховати від стороннього погляду весь запас одягу, постільної текстилю, ковдр, подушок, пледів. Фронтальну сторону, тобто ковзаючі дверцята, можна оформити будь-яким відповідним чином:
– глухі шпоновані;
– повністю дзеркальні;
– дзеркальна одна з декількох стулок;
– частково дзеркальні;
– скляні прозорі;
– скляні з малюнком;
– скляні матові або інший варіант.

Дизайн шафи важливий, тому як в спальні він займає домінуюче місце.
Оформити спальню можна в одному з тематичних стилів:
– кантрі;
– національний (російський, український, мексиканський, американський).

Ці варіанти не передбачають розміщення дуже зручного шафи-купе, проте дизайнери можуть стилізувати деякі меблеві предмети для досягнення комфорту.

Щодо дзеркального оформлення шафи чи окремого дзеркала, слід врахувати, що дзеркальні поверхні не слід встановлювати проти вікна – скло відблискує, а особа, фігура залишаються в тіні. Вважається неправильним розташовувати дзеркало і навпроти дверей – деякі філософські течії розглядають це як негативний фактор.

Спальна кімната часто комбінується з кабінетом, тобто тут мають у своєму розпорядженні невеликий стелаж з книгами, документами і письмовий стіл. Це досить поширений варіант, нинішній темп життя не залишає часу на перебування в окремо облаштованому робочому кабінеті, якщо тільки господар не працює вдома постійно. Планшети, ноутбуки дуже зручні для роботи в затишній обстановці неподалік від місця сну. Крім того, зручні переносні комп’ютерні столики, які не потребують спеціально відведеного місця для роботи.

Який би варіант обстановки спальні не обрали господарі, головне, досягти максимального комфорту і забезпечити спокійний сон.