Кольори в інтер’єрі

Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Вибір дизайнера, робочої бригади і розстановка меблів є не єдиними складовими ремонту і майбутньої атмосфери будинку. Ще одним з етапів буде вибір основного кольору, який значно вплине на настрій як самої квартири, так і господарів. Тому важливо розібратися в значеннях і ступеня впливу кольорів в інтер’єрі. Ця стаття розповість про активні, пасивних і нейтральних відтінках.

Кількість основних кольорів не повинно перевищувати трьох. Починаючи з чотирьох відтінків, інтер’єр буде перевантаженим, що змусить господарів відчувати себе не комфортно.
Чи не кожен замислюється про те, що певна колірна гамма має психологічний вплив на людину. Більш того, завдяки темним або світлим відтінкам можна збільшувати або ж зменшувати простір, а то і зовсім робити його більш затишним.

Червоні відтінки.

Червоний впливає на людину при світлі і в темряві по-різному. Наприклад, не варто робити вітальню в яскраво-червоних відтінках, так як це буде спонукати гостей дискутувати і проявляти агресію. Інша справа йде зі спальнею. Якщо ця кімната потрібна для сну і не представляє собою робочу зону, то, зробивши приглушене світло і вибравши темний відтінок червоного, можна зробити розкішну спальню.

Жовті відтінки.

Жовтий колір асоціюється з сонцем, тому його краще застосовувати в інтер’єрі кухні, їдальні або коридору. Цей колір буде пробуджувати апетит і гарний настрій. Але не варто використовувати його в дитячій кімнаті, так як надмірне перебування в приміщенні з жовтим кольором робить людину більш роздратованим.
сині відтінки

Синій колір є кольором спокою, він знижує кров’яний тиск і покращує серцеву діяльність. Сині відтінки найкраще використовувати у ванній або спальні. Але варто враховувати, що застосування кольору в інтер’єрі буде надавати розслабляючий ефект тоді, коли кімната наповнена світлом. Інакше світло-сині кольори будуть тиснути на господарів, як і темно-сині, і наганяти тугу.

Зелені відтінки.

Всі відтінки зеленого кольору змушують людину відчувати себе розслаблено. В даному випадку зіпсувати інтер’єр дуже складно, використовуючи зелений колір. Найбільш вдалими варіантами будуть оливкові або м’ятні відтінки в поєднанні з теплим жовтим або помаранчевим.

При виборі кольорів інтер’єру важливо не тільки враховувати вищенаведені поради, але і прислухатися до своїх особистих вподобань.