Натяжні стелі – зручна реалія нашого життя

натяжные потолкиНатяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

В наші дні натяжні стелі стали дуже популярні, і якщо трохи більше 10 років тому вони були доступні тільки людям з так званої категорії VIP, то сьогодні вони міцно оселилися в більшості квартир і будинків звичайних громадян.
Цікаво, що перші згадки про натяжні стелі прийшли до нас з античності. Так, в стародавній Греції, Єгипті та Римі, а трохи пізніше і в Вірменії для створення стелі використовували попередньо замочену тканину (льон, шовк, бавовна), яку після розтягували на спеціальні каркаси і після висихання оной отримували рівний і гладкий стелю. Цю забуту технологію “згадали” в Швеції в 60-х роках, трохи змінили (тканина замінила плівка з полівінілхлориду), і натяжні стелі отримали своє друге життя. Мало того, їх стали виробляти великими партіями, а після удосконалення французами ці стелі стали стрімко набувати популярності.

Напевно, сьогодні важко зустріти людину, яка не чула б про натяжні стелі. І це зовсім не дивно, адже ці стелі ми зустрічаємо повсюдно, в квартирах і будинках друзів і знайомих, в офісах і клубах, в дитячих садах і приватних поліклініках, в магазинах.

Чому ж вони так популярні?

Насправді все гранично просто: натяжні стелі мають цілу низку унікальних якостей, вони ударостійкі, водонепроникні, практично не схильні до горіння, не розтріскуються і витримують великі перепади температур. Натяжні стелі красиві і різноманітні по своїй текстурі, малюнку та колірного рішення. Використання натяжних стель дає дизайнерам по-справжньому казкові можливості, адже вони можуть створити будь-яку стелю, який би сміливою ні виявилася їхня фантазія. Він може бути оксамитовим із замші, переливаються муаровим, що створює ілюзію об’єму лакованим, ідеально гладким з плівки. Крім цього, на натяжна стеля за допомогою широкоформатного друку можна нанести будь-яке зображення або вбудувати точкові або / і карданні світильники, і якщо зробити це з розумом, то ефект вийде приголомшливий. Так, найвідомішим і дивним ефектом, створеним за допомогою натяжних стель, є зоряне небо в спальні, яке може просто світитися, а може і мерехтіти як сьогодення.

Прогрес не стоїть на місці: інженери, дизайнери Брітон, будівельники постійно вигадують щось нове, проте якщо польоти на Марс або немислимі електростанції для освітлення ряду міст ще тільки в проектах, то натяжні стелі – це вже недорога реальність, якої з задоволенням користуються тисячі людей по всьому світу.