Підвісна стеля або натяжна? Що вибрати?

натяжные потолки в доме Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Щоб зробити правильний вибір між двома способами оформлення стель, необхідно розібратися в деяких тонкощах технологій. Натяжні системи являють собою тканину, полотно або плівку, натягнуті на жорсткий каркас. Підвісні складаються з суцільного або рейкового гіпсокартону, який монтується на металевій конструкції за допомогою підвісів. Обидва види конструкцій дозволяють приховати дефекти, електропроводи, різні комунікації, проте “крадуть” висоту житлового приміщення. І натяжні, і підвісні стелі дозволяють втілювати в життя найрізноманітніші дизайнерські рішення.

Основні характеристики натяжних і підвісних систем:

Плюси і мінуси підвісних стель:

– Монтаж можна здійснити самостійно, тому що він нескладний, але буває вимагає особливих знань.

– Окремі елементи конструкції легко отеляются і знімаються (крім листового гіпсокартону), що значно полегшує ремонт каркаса, заміну електроприладів або інші роботи.

– Підвісні стелі довговічні і прості в догляді. Термін служби (без урахування можливих затоплень і інших пошкоджень) – 10 років. При бажанні гіпсокартон можна легко перефарбувати, оновивши інтер’єр, але боїться потопів.

– Такі системи мають високий ступінь тепло- і шумоізоляції.

– Вартість матеріалів досить висока за рахунок наявності складного металевого каркаса, на монтаж якого потрібно часто багато часу.

Плюси і мінуси натяжних стель:

– Величезний асортимент матеріалів на ринку дозволяє втілювати в життя будь-які фантазії, створювати складні “малюнки”.

– Натяжні стелі стійкі до утворення конденсату, до займання, до вицвітання, мають підвищену міцність і довговічність. Термін служби більше 15 років.

– Конструкція невибаглива в догляді. Досить протирати стелю вологою серветкою з використанням спеціальних миючих засобів.

– Монтаж вимагає наявності специфічних знань і навичок, тому не обійтися без найманих робітників.

– У разі утворення ушкоджень (порізів, отворів і т.п.) буде потрібно повна заміна натяжна конструкції.

– Вартість в останні час матеріалів і робіт для даного виду стель досить доступна в порівнянні з підвісними.

Можна зробити висновок, що остаточний вибір між натяжна і підвісний конструкціями залежить від технічних характеристик приміщення, від смаку і переваг замовника і від його платоспроможності.