Стиль хай-тек в інтер’єрі

натяжной потолок в помещении Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Останнім часом стало модним оформляти приміщення в квартирі в якомусь певному стилі. Це може бути класика, авангард, ретро … Все більшої популярності набуває стиль хай-тек – один з найбільш незвичайних, технологічних і мінімалістичні стилів. Його відрізняє особливість – багато відкритого простору, в якому знаходиться мінімум необхідних речей в строгому порядку.

При використанні даного напрямку в дизайні необхідно дотримуватися певних правил, які допомагають створити неповторний інтер’єр і задовольняють всім вимогам і запитам сучасних людей, що користується всіма технічними і промисловими досягненнями наших днів.

Для приміщення, оформленого в даному стилі, характерна наявність великої кількості речей і деталей, виконаних з металу, скла або інших сучасних матеріалів, і безліч прямих ліній в дизайні.

Прототипом для стилю хай-тек в інтер’єрі житлових приміщень стали промислові конструкції. Тому в ньому і переважають технологічні форми і елементи з металевою або скляною поверхнею.

Так як сучасна людина вже давно не уявляє своє життя без усіх новинок різних технологій, то стає зрозумілим його прагнення і бажання оточити себе такими предметами в побуті в якомога більшому обсязі.

Багато, потрапивши в квартиру або кімнату в стилі хай-тек, починають відчувати себе як в космічному кораблі, де весь простір просякнуте аскетизмом з мінімумом меблів, але обладнано різної побутової технікою.

Стиль хай-тек підходить абсолютно для будь-яких приміщень, починаючи від невеликих кухонь і закінчуючи величезними спальнями або вітальнями. Так, досить великі за площею приміщення даний стиль дозволяє розмежувати на окремі зони за допомогою різних перегородок зі скла. Маленькі приміщення, навпаки, можна візуально зробити ширше, використовуючи дзеркала, прозорий пластик або той же скло.

Завдяки продуманості кожного елементу інтер’єру, даний стиль передбачає раціональне використання всієї площі приміщення.

Однак стиль хай-тек в більшості випадків підходить тільки для оформлення приміщень в нових будинках з найостаннішими засобами оснащення і вимагає тільки сучасні матеріали. В основному це кілька поверхові приватні будинки або котеджі, де можна встановити великі панорамні вікна, сходи з металу зовні, що є однією з характерних рис цього стильового рішення.

Будинок в такому стилі підкреслює відчуття стилю і статус свого господаря. Він буде відрізнятися оригінальною формою, незвичайним архітектурним виконанням і унікальністю. Вибирати хай-тек краще тим, хто любить великі простори, які не захаращені масивними меблями, свободу дій і звик користуватися різною технікою.

Крім самого будинку у відповідному стилі повинна бути оформлена і територія біля нього. Це – газон з стриженої травою, басейн і ландшафтні елементи в суворій геометричній формі.

Котедж має бути оснащений за останнім словом техніки і інженерії. У ньому можна обладнати ліфт, шахти вентиляції, трубопровід і повітропровід. Обов’язково велика кількість скла і металу, вбудованих меблів і побутової техніки.

Вибір даного стилю обмежує колірне рішення в інтер’єрі. Тут повинні бути нейтральні відтінки, які диктують матеріали для обробки в стилі хай-тек. Як уже згадувалося вище – переважно це скло, пластик, хромовані і металеві деталі. Але, при великій необхідності, доречні також дерево, камінь і плитка з кераміки.

Для покриття підлоги використовують ламінат з глянсовою поверхнею, керамічну плитку, паркет або ламінат. Стіни повинні бути світлі, однотонні і гладкі, шпалери даний стиль не передбачає. Для стелі ідеальним рішенням є натяжна стеля, так як даний стиль відрізняється оформленням освітлення приміщень.