Технологія установки натяжних стель з ПВХ і безшовних тканин

глянцевые натяжные потолки Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Глянцевий ідеально рівна поверхня стелі мимоволі привертає погляд і наштовхує на думки про те, як майстри досягли такого досконалості і з чого створено подібний витвір. Сьогодні це не секрет, так як про натяжні стелі відомо вже навіть дітям.

Що таке натяжні стелі?

Сама назва «натяжні» пояснює в загальних рисах поняття даної конструкції, але якщо бути точним, натяжні стелі – це своєрідне полотнище, закріплене на профілі, іменованому в світі професіоналів «багетами», під стелею.

Схожі конструкції існували ще в давнину. У Стародавньому Римі, наприклад, стелі закривали тканиною, а в Вірменії на каркас натягували змочену в крейді тканину. У сучасному понятті натяжні стелі стали з’являтися вже в середині 20 століття в Європі з появою штучних матеріалів.

Сьогодні існує два види натяжних стель:

– зі штучного матеріалу ПВХ (вінілова плівка) – виробляють все бажані забарвлення глянцевих, матових і сатинових поверхонь.

– з текстильних безшовних тканин – виробляють в білому та кольоровому виконанні.

Натяжні стелі в один рівень – класичний варіант. Його використовують часто, але з кожним днем ​​більше популярності набувають багаторівневі стелі, що дозволяють розділити приміщення на кілька зон або підключати приховані світлові ефекти. Для багаторівневих конструкцій використовують як традиційні багети, так і криволінійні. Це дозволяє домогтися візуальних змін стелі і приміщення в цілому.

Новинкою виробників є антибактеріальні підвісні стелі для медичних і оздоровчих приміщень, які просочені спеціальним антимікробним речовиною, що відображає хімічні речовини і світло ультрафіолетових ламп.

Основними виробниками натяжних стель ось уже багато років є європейські країни (Франція, Німеччина, Швейцарія) і країни Азії. Завдяки цим винаходом можливий самий неймовірний дизайн і прояв надзвичайної фантазії.

Технологія установки натяжних стель.

Технологія установки натяжних стель досить проста і займає кілька годин роботи. Даний процес здійснюється в кінці ремонтних робіт, коли вся чорнова обробка закінчена. Перед поклейка шпалер викликаються майстри Брітон, які роблять заміри і відправляють їх на завод – виробник натяжних стель Брітон.

Весь монтаж можна описати в кілька кроків:

1. Установка багетів по всьому периметру кімнати на висоті нижче стель на 3-4 см.

2. Прогрівання приміщення спеціальної теплової гарматою до 60-65 градусів і розгортання полотнища стелі.

3. Закріплення натяжних стель по кутах і всьому периметру багетів спеціальним обладнанням.

4. Оздоблювальні та завершальні роботи по установці натяжної стелі.

Опис вище стосується технології установки натяжних стель з ПВХ, тканинні ж аналоги встановлюються трохи інакше.

Безшовні стелі виготовляються з поліестерової нитки і згортаються в рулони шириною близько 5 метрів. Це означає, що індивідуальної підгонки полотна до простору приміщення не потрібно. Замість багетів використовують профілі, які монтуються за таким же принципом як багети. Безшовні стелі монтують в профілі в довільній формі.

Переваги.

– Усунення всіх дефектів і комунікацій, розташованих на основному стелі.

– Надійність, міцність і водостійкість.

– Можливість реалізувати будь-яке дизайнерське рішення і встановити натяжна стеля в Україні на будь-якій поверхні.

– Порівняно невеликий час монтажу.

– Легкість демонтажу в разі потреби.

– Можливість проведення прибирання за допомогою спеціальних миючих засобів та губки.

– Відсутність будівельного сміття і бруду після здійснення монтажу.

– Можливість вбудовувати в стелю додаткові світильники, вентиляційні решітки і т.д.

Недоліки.

Недоліки натяжних стель розрізняються залежно від двох видів:

– Стелі ПВХ – уразливі (їх можна порвати гострими предметами) і їх неможливо самостійно встановлювати без ретельної професійної підготовки.

– Тканинні підвісні стелі – мають низьку водостійкість (з часом починають протікати) і більш високою ціною в порівнянні з сусіднім видом завдяки досконалості своїх якостей.

Якщо вам знадобилося за добу змінити стелю на краще, втілити в життя давню дизайнерську ідею або змонтувати спеціальний бактерицидний стелю в стерильному приміщенні, тоді пропонуємо найкращий натяжна стелі Брітон який відповідає європейським стандартам. До того ж, ми надаємо гарантію на всі види підвісних стель.