Що таке штапікові натяжні стелі?

натяжной потолок Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Штапікові або клинові натяжні стелі – це ПВХ полотна, що характеризуються особливостями методу їх установки. При монтажі такої системи в багет використовується пластикові або ПВХ штапик, який і є фіксатором краю натяжної плівки.

Даний спосіб монтажу стельової плівки зустрічає неоднозначні відгуки, більшість з яких просто пов’язані з маркетинговою стратегією тієї чи іншої компанії:

– ті, хто працює на гарпунною системі, кажуть про огидне якості клинових стель;

– компанії, що пропонують виключно штапик, розповідають про його безсумнівних переваг і дешевизні.

Ми ж спробуємо об’єктивно поглянути на це питання і розглянути особливості штапікового натяжних стель з різних позицій.

Принцип монтажу:

Розбираючись в перевагах і недоліках клинового методу монтажу ПВХ стель, почнемо з процесу виробництва натяжної стелі і установки системи даного типу. Так при отриманні заявки від клієнта, стельова компанія, що працює зі штапиком, діє в наступному режимі:

– при виїзді на вказану адресу заміряє проводить огляд приміщення, а також фіксує висоту, довжину і ширину кімнати з урахуванням комунікацій, що вимагають обходу;

– за отриманими мірками і з урахуванням побажань замовника в фірмі розробляється дизайн-проект стелі;

– за погодженням дизайну виконавець виробляє відріз ПВХ-плівки або тканини необхідного розміру, готує комплектуючі та кріплення для стелі;

– на об’єкті монтажники кріплять багет по периметру приміщення, встановлюють до нього П-подібний профіль, в який і фіксують краю стельової плівки за допомогою штапика або клина;

– по установці полотна залишки тканини зрізаються, і стик плівки і багета закривається стельовим плінтусом.

При цьому на відміну від гарпунного або кулачкового методів фіксації натяжної полотна, дана система не вимагає складного технологічного процесу припайки гарпунів до плівки в виробничому цеху і суворого дотримання розмірів полотнища при розкрою. З одного боку, це здається недбалим ставленням до замовлення, але з іншого – явна перевага:

– штапікового натяжні стелі дозволяють з легкістю виправити помилки зморщок (або розкрійника);

– клиновий метод дає можливість швидкого і якісного обходу кутів, створення криволінійних форм будь-яких розмірів і геометрії;

– штапик дозволяє імітувати криволинейную спайку з полотен, стикування яких виконана по прямій.

Крім того, при установці стель даного типу весь процес монтажу повністю контролюється монтажником, завдяки чому майстер може адаптувати натяг і розмір плівки з урахуванням реальної ситуації.

Чи реальні недоліки?

Хочете почути про недоліки штапікового стель? На форумах і сайтах компаній, які рекламують гарпунний метод, ви знайдете їх масу. Але наскільки правдива така інформація?

Так, наприклад, про штапик пишуть:

– це неякісний монтаж з використанням в деяких випадках дерев’яних брусків разом самого штапика;

– це розриви плівки при натягу і неможливості ремонту полотна;

– це дешевий і неякісний метод установки стелі, що дозволяє економити на клієнтах;

– це відсутність гарантій від постачальника і маса проблем із зовнішнім виглядом стель згодом.

Звичайно, не виключено, що вся ця інформація правдива. Однак тими, хто її поширює, не робиться посилання на те, якими майстрами такі натяжні стелі встановлюються. Так, штапіковий метод трохи дешевше гарпунного за рахунок більш простих вимірів і відсутності процесу пайки на виробництві. Але і клієнти в нормальних фірмах отримують при цьому більш вигідні умови. А якість і довговічність стелі, встановленого в багет штапіком, цілком і повністю залежать від досвіду монтажників. Тому, більшість мінусів методу – це всього лише наслідок кваліфікації “потолочник”.