Як правильно вибрати натяжну стелю?

натяжные потолки от производителя Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Натяжні стелі давно вже не є дивиною. Важливо правильно вибрати натяжна стеля, що б він враховував всі нюанси. Такі стелі швидко закріпили своє становище в сучасному інтер’єрі. Зараз їх можна зустріти в будівлях громадського призначення, в новобудовах і старих будинках. Популярність натяжних стель обґрунтовується багатофункціональністю, естетичністю, практичністю і легкістю в роботі з ними, при цьому за допомогою таких стель можна надати унікальний, казковий вигляд свого житла.

Перш ніж зупинити вибір на тому чи іншому натяжній стелі, потрібно враховувати деякі моменти.

Як вибрати натяжна стеля, поради:

• Структура полотна. Матеріал натяжних стель складається з полімерної плівки (ПВХ) або з тканини. Стелі, що складаються з плівки ПВХ, набагато дешевше, ніж стелі з тканини, але мають низьку міцність, і при мінусовій температурі можуть зіпсуватися, але при цьому вони мають досить високу водонепроникність. Тканинне полотно довговічне, стійке до перепадів температури, його важко продірявити або порвати. Фарбувати тканий матеріал можна за своїм бажанням будь-якої акриловою фарбою.

• Фактура матеріалу. Полотно, що складається з ПВХ плівки, буває сатиновим, глянцевим і матовим. Матова поверхня є класичною версією, яка підходить до всіх видів приміщень. Глянцевий фактура вигідно змориться в квартирах з інтер’єром хай-тек, вона візуально збільшує і розкриває простір. Сатинова поверхня – це компромісне рішення між глянцем і матовістю. У стель сатиновою фактури немає однозначно вираженого малюнка, вони розсіюють світло і надають кімнаті спокійний, теплий вид. Ідеально підходять для великих кімнат. Тканинні стелі має тільки сатинову поверхню.

• Шви на матеріалі. Шов – це недолік в структурі полотна. Він особливо видно на стелях з глянцевою поверхнею. Якщо матеріалу не вистачає на створення безшовної конструкції, то краще вибирати полотно різних кольорів, але однакової фактури. Проблеми зі швами не буде, якщо вибирати стелю, що складається з тканини, тому що такий матеріал найчастіше має великий розмір, відповідний для великих приміщень.

• Кольорова гама. Зараз вибрати можна будь-який колір і відтінок на свій смак, починаючи від білого і закінчуючи чорним. Також можна поєднувати матеріал різних кольорів, створюючи багаторівневі конструкції. Можна придбати стелі з різними картинами, малюнками і фотографіями. Для спалень підійдуть стелі м’яких відтінків кольору беж. Весела, яскрава поверхню підійде для дитячої, кухні, вітальні. Малюнок красиво виглядає у ванній і холі.

• Освітлення. Крім класичного варіанту – одиночної люстри посеред кімнати, для натяжних стель підійде будь-який вид освітлення. Це може бути кілька джерел світла, встановлених в різних місцях стелі, а може бути «плаває» підсвічування, розподілена по периметру матеріалу. Освітлення буває і кольоровим, і однотонним.

• Рівень. Стелі за своєю конструкцією бувають однорівневі і багаторівневі. Однорівневі натяжні стелі прості в своєму пристрої, і їх можна прикріпити самостійно. Багаторівневі створюються професіоналами, часто в таких стелях додатковим матеріалом служить гіпсокартон. Така стеля може візуально збільшити кімнату і розділити її на окремі зони.

Як правильно вибрати натяжна стеля? Хороший і гарний варіант здатний перетворити ваш інтер’єр і додати в нього затишок. Існує багато варіантів в нашій компанії “Брітон” Україна, що б вам підібрати саме той який сподобається вам, радимо подивитися варіанти.