Як чистити глянцеву натяжну стелю?

НАТЯЖНОЙ ПОТОЛОК Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Сучасні методи виробництва натяжних стель дозволяють на тривалий період зберегти їх естетичні властивості. А матеріали, з яких вони виготовляються мають такі якості, як пиловідштовхуючій. Проте через якийсь тривалий час натяжні стелі можуть почати втрачати свій глянсовий ефект. Причиною чого можуть стати особливо в’їдливі забруднення, від яких можна буде позбутися.

Якщо ви хочете отримати якісний результат необхідно дотримуватися кількох важливих правил при митті і очищення глянсових стель.

Користуйтеся лише м’які матеріали!

Перш ніж переходити до очищення натяжної стелі, потрібно ретельно підійти до вибору ганчірки або губки, разом з якою ви будете використовувати засоби для чищення. Вкрай не бажано застосовувати для очищення грубу губку або щітку. Ці предмети можуть сильно пошкодити глянсову поверхню. Рекомендується в першу чергу задіяти м’яку губку, яку ми застосовуємо для миття посуду. Крім неї, нам також потрібно підготувати мильний розчин.

Але, цей розчин повинен бути несильним, тому як прибрати густі мильні сліди з стельової поверхні потім буде дуже проблематично. Коли ви промили стелю, його потрібно протерти м’якою і сухою ганчіркою. Найкраще для цього підійде матеріал з мікрофібри, вона швидко вбере оставшеюся воду.

Перед очищенням стелі обов’язково приберіть з пальців кільця, так як ви запросто можете подряпати глянсову поверхню.

Чим краще мити глянцева стеля?

Перш ніж почати мийку натяжної стелі, необхідно знати, чим можна мити дану поверхню, щоб не зіпсувати матеріал. Чи не застосовуйте абразивні речовини і різні порошкоподібні засоби, тому як їх піщинки можуть сильно пошкодити глянцева стеля.

Найбільш підходящі варіанти для таких стель – це різні чистячі вироби для миття вікон та спреї. У цих засобах знаходиться такий компонент, як нашатир. Він не залишає розлучень і добре очищає різні забруднення, повертаючи поверхні глянцевий блиск.

Перш ніж визначитися з миючим засобом необхідно ретельно вивчити його склад. В першу чергу забороняється застосовувати вироби, в яких знаходиться ацетон.

Крім усього іншого, ефект від чищення глянцевого стелі з використанням того чи іншого засобу буде мати деяку непередбачуваність. Наприклад, взаємодіючи з різними хімічними речовинами, поверхня може поміняти відтінок, на ній можуть з’явитися складки або глянець втратити свій блиск. Внаслідок чого буде цілком розумно зробити невелику пробу застосовуваного засоби на невеликій ділянці стелі. І якщо результат буде задовільним можна переходить до подальшої очищенню.

Для якісного тесту потрібно трохи капнути миючого засобу на маленький фрагмент стелі, в тій стороні, де поверхню відразу не кидається в очі. Потім необхідно почекати приблизно п’ятнадцять хвилин. Коли даний час закінчиться і при цьому не з’явиться ніяких негативних наслідків, то ви можете впевнено застосовувати це чистячі засіб.

Також якщо ви не бажаєте ризикувати і проводити проби, то ви можете відвідати спеціалізований магазини, де вам допоможуть підібрати підходящий засіб для очищення натяжних глянсових стель. Ці вироби будуть складатися тільки з перевірених хімічних речовин, які не шкодять глянсової поверхні.

Проводьте очистку натяжної стелі акуратно!

Ви повинні відразу зрозуміти, що для такого виду стелі не прийнятні сильні натискання. Ні в якому разі не можна застосовувати швабру для миття глянцевого матеріалу і міцно натискати на нього руками. Також не потрібно занадто інтенсивно втирати засіб для чищення, наполегливо прагнучи повернути глянсовий блиск. Такі напористі руху можуть деформувати і зіпсувати глянцеву поверхню.

Дотримуйтесь правил експлуатації натяжної стелі!

Щоб максимально грамотно провести очистку натяжної стелі, і не пошкодити його, потрібно обов’язково вивчити інструкцію по тому, як правильно експлуатувати даний вид матеріалу. Таку інструкцію вам повинні були залишити після монтажу стелі. Іноді виробники дозволяють доглядати за поверхнею, використовуючи пилосос.

Так, для очищення глянсової поверхні можна застосувати пилосос, але це можливо тільки тоді, коли монтаж стелі виробляли строго за правилами, і установники як слідувати закріпили полотно. Але якщо ви до кінця не впевнені в якості проведеної установки, то тоді цей варіант краще не використовувати.

Як повернути колір натяжної стелі?

Згодом стеля може втратити свій первісний колір. Але, його можна повернути, застосовуючи паперові серветки або замшеве ганчірку. Ними потрібно обережно протерти глянцеву поверхню. У разі якщо результат буде незадовільним, тоді можна взяти десятивідсотковий нашатирний розчин. Його потрібно поширити по окремих дільницях поверхні і потім протерти м’якою ганчіркою.

Як зробити розчин для очищення глянсових стель?

Як правило, натяжні стелі і забрудненню, але різні плями можуть виникнути, наприклад, під час ремонту. Щоб прибрати ці забруднення можна приготувати з прального порошку мильний розчин. Де порошок необхідно повністю розчинити в теплій воді.

Цей розчин ми додаємо на м’яку губку або ганчірку і плавними рухами, без натискання акуратно протираємо стелю. Потім потрібно змочити у воді іншу ганчірку і прибрати сліди мильного розчину. Останньою дією буде протирання стелі вже сухою ганчіркою.

Якщо ви будете дотримуватися всіх цих правил по очищенню натяжної глянцевого стелі, то він буде максимально довго вас радувати своїм унікальним глянцевим блиском.