Як оформити стелю в спальні?

Натяжна стеля в спальні

До оформлення спальні слід поставитися дуже серйозно і запитання “як оформити стелю в спальні?” досить поширене. Спальня повинна не тільки сприяти відпочинку, але і бути красивою і стильною. Тут буде важлива кожна дрібниця: колірне рішення, меблі, фіранки на вікнах і звичайно ж стеля.

У кожного своє бачення загального дизайну приміщення і стелі в окремо. Вона може бути зовсім простою, без жодних прикрас, і складною, багатоярусною. Сам будинок накладає обмеження на використання тих, чи інших варіантів натяжних стель. Так, в стандартній квартирі ніколи не зробиш стелю у вигляді зводу, а ось натяжні стелі в спальні будуть цілком доступні.

Як вибрати стелю в спальні?

При виборі стелі не варто сліпо слідувати моді. Вибирайте тільки ті варіанти, які дійсно подобаються саме вам. Саме тоді стеля буде заспокійливим, а не тривожним елементом спальні. На жаль, далеко не всі знайомі з тонкощами дизайну різних приміщень. Дати точних рекомендацій ніхто не зможе, а ось загальні рекомендації для спальні все-таки існують. Ось декілька цікавих варіантів для оформлення стелі в спальні:

  1. Перш за все необхідно підібрати правильний відтінок стелі. Він підбирається на підставі параметрів кімнати: світла вона чи темна, маленька або велика, низька стеля або висока. Можна пофарбувати стелю звичайною водоемульсійною фарбою, додавши туди потрібний колір відтінку. Також можна використовувати натяжну стеля, яка приховує всі дефекти поверхні і монтується в рази швидше.
  2. Не обов’язково всю стелю фарбувати в один колір. Виділивши кольором тільки певну область можна опустити або підняти поверхню стелі. Таким чином можна також зонувати приміщення, виділяючи різні функціональні зони: спальне місце, гардероб і т.д.
  3. Дуже цікаво виглядає стеля, якщо обшити її дерев’яними панелями. Якщо дозволяють кошти, то краще використовувати натуральне дерево. Щоб воно якомога довше прослужило, його слід покрити морилкою, маслом або воском.
  4. Сучасна мода пропонує не однотонні стелі, а з малюнком. Це може бути картина відомих художників або імітація зоряного неба з райдужними переливами, які створюють світлодіодні лампи. Справжній розпис по кишені далеко не кожному, а натяжна стеля в бажаним малюнком цілком доступна.
  5. Ліпниною стелю прикрашали сто-двісті років тому. Але і сьогодні ліпнина буде виглядати доречно, якщо для спальні вибрали стиль бароко, рококо чи модерн. Роблять ліпнину з гіпсу і мармурової крихти. Більш економний варіант – пінопластові пластини з рельєфом.
  6. Спальня з високою стелею буде виглядати набагато затишніше, якщо змонтувати дерев’яні балки або зробити її у вигляді купола.

Варіантів оформлення стелі в спальні – безліч. Можливо, вас зацікавлять натяжні стелі в спальні, фото яких представлені в галереї наших робіт.