Люстри і світильники для натяжної стелі

натяжные потолки Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Сучасні варіанти світлового оформлення стелі, переваги монтажу світильників професіоналами Брітон.

Як вибрати люстри і світильники для натяжної стелі?

Підібравши неправильне освітлення для кімнати, де планується монтаж натяжної стелі, можна загубити весь ремонт. Бажаний колір плівки ПВХ буде ніяк не того відтінку, а це зіпсує все настрій. Уникнути неприємних нюансів можна.

Вибираючи світильники і люстри для натяжної стелі, потрібно розглянути деякі вимоги:
– Довжина ніжки, на якій буде висіти люстра, повинна бути достатньою. Така вимога пред’являється через те, що плівка натяжної стелі починає розтягуватися і деформуватися при температурі вище 60 градусів.
– Використовувати галогенні лампи не рекомендують, так як вони повинні працювати в сукупності з електричним трансформатором, який несумісний з натяжною стелею.
– Обираю люстру, потрібно звернути увагу на її кріплення, воно повинно бути нескладної конструкції, щоб при монтажі не пошкодити поверхню натяжної стелі.
– Плафони у люстри повинні бути закритими, направляючі світло вниз або в сторону. Якщо плафони будуть світити вгору, то тепло від ламп може пошкодити поверхню натяжної стелі.

Існує кілька видів люстр, які можна вибрати для натяжних стель:
– Люстри, в яких використовуються лампи розжарювання, будуть вельми недорогими, так як від них виходить не багато освітлення. Тому даний вид ламп не популярний. Але якщо в люстрі використовуються лампи розжарювання, то вони не повинні перевищувати 60 Вт, при розташуванні плафона вниз. Лампи потужністю не більше 40 Вт, потрібні для плафонів з розташуванням в сторону.
– Люстри з галогенними лампами нагадують люстри з лампи розжарювання. Відрізняються галогенні тим, що вони сильніші нагріваються і тому їх споживча потужність не повинна перевищувати 35 Вт. Освітлення від таких ламп схоже на денне світло.
– Люстри з енергозберігаючими лампами – хороший варіант. Їх можна розташовувати на будь-якій відстані від поверхні натяжної стелі, так як вони практично не нагріваються. Враховувати потрібно одне – після того, як такі лампи стануть непридатними, їх потрібно правильно утилізувати, адже в них присутня ртуть.

Кращим варіантом для освітлення вважаються люстри із застосуванням світлодіодів. Світло у таких ламп приємний для очей, а їх поверхня не здатна нагріватися.

Часто застосування люстри для освітлення приміщення незручно через маленьку висоти кімнати. Тоді можна використовувати світильники, які в свою чергу ділять на кілька видів:
– Світильники з галогенними освітленням. Але вони нагріваються. Для вирішення цієї проблеми знайшли матеріал, який буде поглинати все тепло від лампи і не передавати його на натяжна стеля.
– Енергозберігаючі світильники можна монтувати на будь-якій відстані один від одного. Завдяки тому, що вони практично не передають тепло, їх можна вибирати різної потужності.
– Світлодіодні світильники оптимальний варіант для натяжних стель, адже вони абсолютно не нагріваються. Потужність таких світильників можна вибрати різну.
Під час монтажу натяжної стелі відразу і встановлюються люстри, світильники. Тому цю роботу краще довірити професіоналам, у них є в наявності весь інструмент для виконання даних робіт і напевно найголовніше – великий досвід.