Правила ремонту стелі

натяженые потолки Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Все має свій термін служби, в тому числі і стелю вашої квартири. І рано чи пізно постане питання про його ремонті. В уяві відразу виникає образ меблів, закритою плівкою, бризки фарби на підлозі, штукатурка на волоссі і пил в очах … На сьогоднішній день цілком реально зробити ремонт стелі з мінімальними фінансовими витратами. Фарба, стельова плитка листи гіпсокартону – всі ці матеріали сьогодні цілком доступні на ринку будівельних матеріалів. Якщо ж ви не бажаєте самостійно займатися ремонтними роботами, можна найняти професійних працівників, тоді проходите мимо цієї статті, вона не для вас! Ця стаття саме для тих хто не звик покладатися на інших, а готовий завжди все робити самостійно.

Фарбування стелі.

Цей варіант буде мало не єдиним, для житлових приміщень з достатньо не високими стелями. Якщо стеля рівна і безпроблемний його можна пофарбувати звичайною водоемульсіонкой, проблем з фарбуванням не виникне, і за часом буде не затратно.

Якщо ж стеля має шорсткості і нерівності, то необхідно його ретельно зашпаклювати і вирівняти. Так само можна і поштукатурити якщо це необхідно. Асортимент штукатурки на сучасному ринку досить великий. Можна вибрати абсолютно різну штукатурку і за колірною гамою і по ефектах. До речі, сьогоднішня штукатурка сильно відрізняється від тієї, якою користувалися наші батьки. Так, в наш побут увійшло поняття художньої або декоративної штукатурки, що створює на стіні різні ефекти, нерівності і т.д. Після завершення підготовки можна сміливо приступати до фарбування.

Обклеювання стелі шпалерами.

Цей процес дуже трудомісткий, займає достатню кількість часу. Тут стелю необхідно так само як і при фарбуванні ретельно підготувати, а потім вже приступати до обклеювання.

Для обклеювання стелі підійде не всякий вид шпалер. Фахівці рекомендують тут використовувати бамбукові або вінілові шпалери. Вони максимально замаскують всі шорсткості стелі і шви меду листами шпалер.

Після обклеювання стелі можна зробити його фарбування, краще всього водоемульсійною фарбою в кілька шарів. До речі, при необхідності стелю цілком можна перефарбувати – і він знову буде виглядати новим.

Підвісна стеля.

Якщо у вас в квартирі високі стелі, тоді для вас відмінно підійде варіант з підвісною стелею. У них є дуже великий плюс – вони досить легко встановлюються і не вимагають особливого догляду. Конструкція його така: на металевий каркас, який кріпиться до стелі, укладаються різного роду плити, листи гіпсокартону, рейки. Всередину можуть встановлюватися світильники, які створять ілюзію розсіяного м’якого освітлення в приміщенні.
Під такою конструкцією дуже легко і зручно ховати різні нерівності, шорсткості і тріщини.

Але тут є один мінус зменшення висоти стелі на кілька сантиметрів.

Натяжні стелі

Даний вид стель в сучасному світі набуває все більшої популярності. В основному він робиться з досить міцної плівки ПВХ яка кріпиться до металевого каркаса. За даними виробників, ця плівка абсолютно безпечна для людини, проте вона не є дихаючої. Тут на відміну від простих стель можна дати волю своїй фантазії і надрукувати на ньому абсолютно будь-який малюнок. Стеля тут вийде абсолютно гладким, без будь-яких тріщин, нерівностей і шорсткостей.

Якщо ви хочете добитися хорошого результату, то не слід економити на матеріалах.

Стеля з гіпсокартону.

Гіпсокартон – це універсальний, поширений на будівельному ринку матеріал. З якого можна виготовити багаторівневі конструкції, абсолютно різних форм. Такі стелі практично відразу після монтажу готові до фарбування і обклеювання шпалерами.

У таких стелях також монтуються світильники – як одноколірні, так і різних кольорів, потужності і спрямованості. До речі, гіпсокартон вважається екологічно чистим матеріалом – при його виробництві не використовується синтетичних волокон. Ще однією перевагою стелі з гіпсокартону є його звукоізоляційні властивості, що важливо в галасливих багатоповерхівках. Крім того, гіпсокартон дуже легко монтується навіть непрофесіоналами, цілком доступний за ціною і не вимагає особливого догляду.

Комбіновані стелі.

У сучасному світі все частіше зустрічаються на стелі комбінації з різних деталей. Наприклад: з гіпсокартону, а в середині – глянцеву поверхню плівки. При застосуванні двох різних матеріалів можна домогтися дуже цікавих ефектів, а також найбільш повно відобразити вимоги та побажання господарів.

Який би вибір ви не зробили – пам’ятайте що він повинен приносити вам задоволення і радувати ваше око. І це важливо!