Теплова гармата для натяжних стель, яке обладнання краще використовувати

блакитна натяжна стеля з хмарами

Теплова гармата для натяжних стель, яке обладнання краще використовувати.

Натяжні стелі ПВХ міцно зайняли свою нішу на ринку облицювальних матеріалів, і рідкісний ремонт обходиться без них. Монтаж стель досить простий і може здійснюватися не тільки професіоналами, але і своїми руками. Єдине обладнання, яке буде потрібно для пристрою стелі – теплова гармата.

Технологія установки стелі передбачає його натягування, плівка ПВХ при нагріванні стає еластичною і розтяжною.

Перед монтажем приміщення повинно прогрітися до 45 С, а полотно до 60 С. Зазвичай на 3-5 хвилин включають теплову гармату. Плівка для натяжної стелі збільшується в розмірах, її натягують на каркас, а коли температура в приміщенні знижується, стеля набуває вигляду ідеально рівній поверхні. Без теплової гармати такого ефекту практично не досягти.

Теплові гармати для натяжних стель.

Вибір моделі залежить від умов експлуатації, розміру приміщення, наявності необхідного палива, можливості провітрити кімнату. Для монтажу натяжної стелі існують три види гармат:
газова;
електрична;
дизельна теплова гармата для натяжних стель має відведення для відпрацьованих газів, тому використовується виключно в добре провітрюваних приміщеннях.

Газове обладнання для натяжної стелі використовуються частіше. Гармата складається з сталевого корпусу з вбудованою всередині газовим пальником, вентилятора, що подає шланга і воспламенителя. До гармати підключається балон з газом. Встановлений ззаду вентилятор затягує повітря і подає в камеру, де він нагрівається пальником. Випущений гарячий потік підвищує температуру в приміщенні.

Відкритий вогонь з теплової газової гармати, обігріваючи приміщення, спалює кисень, тому необхідна вентиляція.

Теплова електрична гармата працює за таким же принципом, але розігрів повітря відбувається електричним нагрівачем. Житлові приміщення мають електромережі напруга 220В, тому швидкість нагріву і ККД нижче, ніж у газового пристрою.

Електрична гармата не розрахована на розігрів великої площі, але вони безпечніше, ніж газові. Помічено, що аварійні ситуації виникають, в основному, через недбальство і недосвідченість майстрів.

Правила безпеки при монтажі натяжної стелі.

Огляньте обладнання перед роботою і переконайтеся в його цілісності.
Перевірте міцність з’єднання гармати і шланга газового балона.
Переконайтеся, що вміст газу в балоні не перевищує 85%.
Якщо площа приміщення більше 40 м2, для рівномірного розігріву повітря необхідно використовувати дві теплові гармати. Не спрямовуйте гарячий потік повітря на полотно, але ближче до горизонтальної лінії, це дозволить правильно прогріти приміщення і не зіпсувати плівку.