Як візуально збільшити маленьку спальню?

Как визуально увеличить маленькую спальню Натяжна стеля від виробника, натяжні стелі і комплектуючі, доставка по Україні монтаж у Хмельницькому

Спальня – найважливіше місце в будь-якому житлі. Тут людина розслабляється, відпочиває і набирається сил після виснажливого робочого дня. Для створення комфортних умов, спальня повинна бути затишною і просторою. Більшість людей вибирає невелике приміщення для спального місця і головним завданням стає його візуальне збільшення.

Колір.

Для спальні зазвичай вибираються світлі заспокійливі кольори: білий, бежевий, блакитний, світло-зелений, рожевий, перловий, сріблястий. Щоб збільшити невеликий простір краще вибрати однотонну обробку стін або комбіновану з двох монохромних кольорів. Горизонтальні смуги на стінах також розширять кімнату, головне – не використовувати великі орнаменти.

Фактура.

Збільшити простір допоможуть рівні блискучі поверхні. Дуже добре справляються з цим завданням глянцеві натяжні стелі, водоемульсійні, масляні і акрилові фарби, лакований паркет або наливні підлоги. Важливо не перестаратися і постаратися створити баланс глянцевих і матових покриттів.

Світло.

Зробити спальню більш світлої і візуально просторою дозволить дзеркало навпроти вікна. В якості додаткового освітлення бажано відмовитися від громіздких люстр на користь низьких, а також використовувати локальну підсвітку світильниками на стінах.

Меблі.

У маленькій спальні краще використовувати компактну і функціональну меблі. Мінімалізм в інтер’єрі, як не можна краще, підійде для вирішення обмеженого простору. Залиште в спальні тільки найнеобхідніше, наприклад, ліжко, тумбочки і шафа.

Сховищем постільної білизни можуть виступити ящики в ліжку. Якщо такої необхідності немає, то можна вибрати ліжко без ніжок, яка візуально зробить обстановку просторішою.

У колористичному вирішенні оформлення меблів перевагу варто віддати світлим тонам, які підтримають основний інтер’єр і не будуть «обтяжувати» обстановку, як це роблять темні предмети. Для декору можна використовувати подушки, картину над ліжком і інші аксесуари, не захаращують приміщення.

Текстиль.

Найважливішу функцію в спальні грають штори і покривала. Як і в оформленні всіх поверхонь, тут є свої особливості. Варто уникати великих малюнків, драпіровок і багатошаровості. Добре виглядатимуть рівні, гладкі тканини. Легкість спальній кімнаті додасть легкий тюль, а гармонійне поєднання її головних елементів створять однотонні штори, вторящие покривалам.

Підсумки.

Отже, основні умови створення візуального збільшення спальні:

Світлі кольори;
Відсутність великих малюнків;
Рівні фактури;
Глянцеві поверхні;
Мінімалізм в деталях і меблів.